Ha egy pillanatig is gondolkodnod kell rajta, akkor már régen rossz. Ezt támasztja alá egy felmérés is, amely 4500 nőt és féfit kérdezett meg a csókolózási szokásairól.

 A kissé meglepő eredmény azzal kezdődik, hogy a megkérdezettek egyharmada szerint mindössze egy rövid kis futó csókocska jellemző a kapcsolatukra, háromnegyedük pedig kijelentette, hogy szex közben sem szívesen csókolózik a párjával. 95 százalékuk egyenesen arra vezette vissza mindezt, hogy nem elégedett azzal, ahogyan a partnere csókol.

  De:..amennyiben nem házasságról, nem hosszabb távú kapcsolatról, hanem egy kalandról van szó, akkor mindez egészen másképp alakul. Egy kezdődő viszony vagy egy titkos szerető esetén  a nők és a férfiak is jobban megerőltetik magukat. 28 százalékuk az ajkak cirógató csókját a csábítás eszközeként látja, negyedük a nagyon mélyre hatoló csókot részesíti előnyben,15 százalékuk a romantikus csókot tartja egy jó kis affér legjobb kezdetének.

  Láthatóan a  csókolózás a csábítás eszköze, amely emeli az adrenalin szintet, felkelti a vágyat, feléleszti a szenvedélyt. Egy viszony, egy kapcsolat kezdetekor mindez felkorbácsolja az érzelmeket a szenvedélyt, összegezte a kutatás készítője.

 Csak kár, hogy a legtöbb esetben később elmúlik és sokan nemcsak nem gyakorolják, hanem kifejezetten feleleslegesnek tartják. Pedig milyen szép is lenne, ha minden pár minden nap újra elcsábítaná, meghódítaná egymást. A válóperes ügyvédek szegények lennének, mint a templom egere.

 Csók, minden körülmények között...